History van cinq

Aflevering 1: Het Begin van CINQ

Een Unieke Locatie in Maastricht:
In 2016 tekende men een huurcontract voor het pand op het Corversplein 5 in de wijk ‘Wyck’ te Maastricht. Ondanks de unieke locatie verkeerde het pleintje jarenlang in verval en werd het als onaangenaam ervaren. Aanvankelijk waren er parkeerplaatsen, maar deze moesten wijken voor nieuwe terrassen. Kortom, het was een controversiële plek in een wijk die midden in een grote transitie zat.

Ontwerp:
Samen met Niels Maier, de internationaal bekende interieurontwerper uit Maastricht, begon men aan het project om een volledig unieke Resto-Bar te creëren die niet tot de standaard toeristische trekpleisters behoorde. Deze plek moest zich onderscheiden van de standaard en een favoriet worden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers van buiten de stad.

Design:
Het gevoel van uniek en niet-standaard komt tot uiting in het stedelijke interieur: de brick-wall, zoals te zien in industriële zaken in New York. De Parijse tegelvloer van keramiek en het binnenkozijn in Bauhaus-stijl, een kenmerkende architectuur in Berlijn. De centraal gelegen messing bar straalt een ambachtelijke sfeer uit. Warme tonen van walnoot aan de wanden, prachtige marmeren tafels die schitteren door het geweldige verlichtingsplan. De zaak is zo ingericht dat het niet opvalt dat het pand schots en scheef staat. De bar beweegt organisch mee in de ruimte en bevindt zich vooraan in de zaak. Hierdoor is het interieur meer naar buiten gericht. Uniek, geen enkele zaak in Maastricht is op deze manier ingericht. Je voelt je er meteen thuis! Het werd dan ook de place-to-be, trok veel lokale bezoekers en zelfs bezoekers van ver buiten Maastricht.

Aflevering 2: Uitbreiding en Verfijning in 2018

Een Nieuwe Dimensie voor CINQ:
In 2018 werd café “de Walk-About”, voorheen een Ierse pub, aangekocht. Opnieuw werd Niels Maier ingeschakeld om te helpen bij het creëren van de ultieme eetkamer die complementair zou werken met het basisconcept van CINQ. Door zijn uitmuntende vakmanschap gaf de binnenhuisarchitect nieuw leven aan deze Ierse pub en veranderde het in een volledig unieke, hoogwaardige eetkamer. Centraal staat een prachtige wijnkast die plaats biedt aan ongeveer 70 (voornamelijk) Franse wijnen.

Het Mooiste Terras aan de Maas:
Deze overname resulteerde ook in een fenomenaal terras. De Parijse invloed is duidelijk zicht- en voelbaar door het schitterende terrasmeubilair van Maison Gatti. Twee mooi ontworpen banken aan de randen zorgen voor extra comfort. Bij de indeling is gezocht om zoveel mogelijk knusse plekken met voldoende privacy te creëren. Een plek waar je kunt kijken zonder gezien te worden. Het uitzicht op het water overdag, met zicht op de panoramische skyline van de historische binnenstad, en de mooiste zonsondergang van de stad geven een extra dimensie aan het terrasverblijf. Het is een van de plekken geworden om “te zijn” in Maastricht.

Een Tijdloze Bestemming, waar Gastvrijheid en Kwaliteit Samenkomen:
CINQ is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 0:00 uur, voor lunch, diner en drinks & bites. Het staat bekend om zijn bourgondische sfeer, gastvrijheid en hoge kwaliteit van service. Meer dan 70 wijnen en een uitgebreide selectie van klassieke cocktails staan op de kaart. Qua gerechten serveert CINQ hoogwaardige, ongecompliceerde gerechten bereid met verse en de beste ingrediënten. Het publiek is heel divers, jong en oud, studenten, toeristen en bewoners van de nabijgelegen woonwijk Ceramique. Ook is er veel overloop van de vele hotels in Wyck. Resultaat: al 8 jaar wordt CINQ gezien als een tijdloze locatie, emblematisch voor het Maastrichtse leven, waar een eclectische menigte zowel overdag als ’s avonds in en uit stroomt.